top of page
Aerotest - hvad kan jeg hente?

Aerotest case 1.

To næsten identiske positioner.

 

 

Den ”forkerte” beslutning i fitlaboritoriet kan "koste dyrt” på farten!

 

Vi hører jævnligt fra både cykelryttere og triatleter at NU har de fundet den optimale balance mellem komfort og aerodynamik (eller fået at vide at de har det).

 

Udsagn der kommer uden at have valide test data at forholde sig til.

 

Så kig godt på de 2 positioner jeg har testet her.

 

Positioner som i øvrigt umiddelbart var stort set ens - og lige komfortable iøvrigt.

 

Begge positioner er hurtige. - under 0,22 i CdA

Aerotest cykling og triatlon

MEN - den ene position er MARKANT hurtigere end den anden – og det kan let variere fra rytter til rytter hvad det er der virker hurtigst i praksis.

 

I dette tilfælde er der 11 watt sparet ved race pace hvis man tager det det rigtige valg af de to.

 

Og synes du ikke at 11 watt lyder af så meget umiddelbart, så tænk over følgende:

 

I dette tilfælde svarer det til ca. et helt års træning i forbedring – det er ca 3,5% i raw power i den konkrete case her.

Sagt på en anden måde – det mindst optimale valg af de to sætter dig i det tilfælde her et helt års træning tilbage på race day!

 

Hvis DU også gerne vil tage det rigtige valg inden næste race eller rekordforsøg – så book en test hos Coach & Bikefit og få svar hvad der virker for DIG.

 

Det er nemlig ikke nødvendigvis det samme som virker for Bradley Wiggins, Patrick Lange, din træningsmakker eller nærmeste konkurrent.

AERTOTEST case 2.

 

Hvad kan hentes på et IM setup til Triatlon?

Her er lidt tal som viser hvad man kan hente på et IM setup til triatlon.

 

HVAD BLEV ÆNDRET?

Vi foretog faktisk kun mindre ændringer på atletens position - sadel blev korrigeret i længderetningen 5mm og styret droppet ca 15mm - uden at komforten blev tilsidesat vel at mærke!

 

Der blev iøvrigt ikke skiftet dele eller andet på cyklen - kun justeret på mindre ting og talt om hvordan man rent faktisk skal fokusere på at sidde korrekt på cyklen samtidig.

Aerotest cykling og triatlon

TIDSBESPARELSE PÅ EN IM-BIKESPLIT I DETTE TILFÆLDE:

 

8 minutter og 6 sekunder (se i diagrammet). Det svarer til 27 watt sparet i den konkrete case her.

 

27 watt modsvarer mere end 2 års hård målrettet træning (uden rødvin og flæskesvære til jul) for en rytter der er i god form i forvejen.

 

Tallene taler vist for sig selv, men det kan være en god ide at huske INDEN du skal ud at investere i nyt udstyr.

 

Vi testede også 2 forskellige speed toppe af for at se hvad forskellen var - og det er IKKE ligemeget hvad man har på selvom toppen sidder tæt.

 

De sidste 2 test viser at selvom man finder en speed top der måske sidder tættere kan den godt være langsommere

 

Der er næsten 2 minutter tabt på at skifte til en dårligere speed top i dette tilfælde her - se de sidste 2 søjler til højre i søjlediagrammet.

Vi testede også 2 forskellige hjelme af og fandt at det ikke gav nævneværdigt at skifte hjelm ud til en anden der så hurtigere ud så de  2.700 kr. til en ny hjelm kunne godt gemmes i sparegrisen også.

 

 

At få dit gennemtestet dit udstyr er med stor sandsynlig de BILLIGSTE watt/krone du kan købe.

 

Real World testing i Real Life conditions giver DIG de RIGTIGE svar, da nogle af de elementer du kan få testet der giver DIG en fordel kan ikke testes i et studio med en computersimulering.

 

Vil du vide hvad der gør dig hurtig - og hvor meget en ændring koster i watt enten positivt eller negativt - så book en tid til test.

bottom of page